Zopas opende de nieuwe parkeergarage Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken in het centrum van Antwerpen. De nieuwe parking moet de wirwar aan auto's bovengrond doen verdwijnen waardoor de publieke ruimte opnieuw kan worden aangelegd. Dit zal de leefbaarheid van de stad ten goede komen. Zo zal er opnieuw een publiek park kunnen worden aangelegd. Maar met een nieuwe parkeergarage komen ook extra parkeerkosten kijken. De buurtbewoners kunnen rekenen op een korting op hun parkeerkosten maar voor de hulporganisaties die in de buurt gevestigd zijn was er minder duidelijkheid. Ik vroeg de bevoegde schepen om een oplossing op maat uit te werken.

Zo zouden de vrijwilligers van het in de buurt gevestigde Tele-Onthaal zelf de parkeerkosten moeten vergoeden. De organisatie heeft hier echter geen middelen voor. Doordat de organisatie met dag- en nachtdiensten werkt, is het niet voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit is slechts een voorbeeld van de vele hulporganisaties die in de buurt opereren en met dezelfde problemen geconfronteerd worden. Ik vroeg de bevoegde schepen of er kon worden gewerkt aan een oplossing voor de organisaties en hun vrijwilligers. Zo kunnen de hulporganisaties ondersteund worden in de vorm van een tussenkomst of een verminderd tarief. 

De schepen stelde dat bedrijven en hulporganisaties terecht kunnen bij de uitbater van de parkeergarage, Q-Park om te overleggen over een parkeertarief. 

Lees hier het artikel van Gazet van Antwerpen.

18-12-2020