" Mijn week als parlementair "

27-04-2012

27-04-2012

 

Soms word ik tijdens mijn werkweek vergezeld door een jongere die wil ervaren hoe het is om parlementair te zijn. Deze week was het Juriaan Vanmechelen die mij volgde in mijn dagelijks werk.

Juriaan: " Als laatstejaarsstudent van de Steinerschool in Lier moest ik stage lopen bij een bedrijf met een bepaalde ideologie. De bedoeling hiervan was dat ik zou kunnen zien hoe deze ideologie in de praktijk wordt omgezet.

Ik was voordien al erg geïnteresseerd in de politiek en vond mijn stage een mooie kans om deze wereld eens van binnenuit te beleven. Zo kwam ik dus bij Nahima Lanjri terecht.

Om me een zo open mogelijke geest aan de stage te beginnen had ik geprobeerd om zo min mogelijk al voorstellingen te maken van hoe het zou kunnen zijn.

Het werd uiteindelijk een geweldig leerrijke en interessante week voor mij. Ik leerde Nahima kennen als een erg gedreven vrouw die zich op talloze vlakken ten volle inzet om haar idealen te verwezenlijken. Wat mij vooral erg opviel is hoe een parlementslid steeds met zo veel verschillende zaken moet bezig zijn. Veel dossiers nemen maanden of zelfs jaren in beslag en lopen daardoor allemaal gelijktijdig. Bovendien heeft Nahima nog een hoop ander werk als gemeenteraadslid die zich steeds ten dienste stelt van de gemeenschap en steeds beschikbaar is voor alle burgers."