Meer mensen aan het werk !

30-01-2012

30-01-2012

Iedereen is er intussen van overtuigd dat we de werkzaamheidsgraad moeten verhogen. We richten ons hierbij in het bijzonder op bepaalde doelgroepen die vandaag ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt: laaggeschoolden, allochtonen, jongeren, gehandicapten, vrouwen en ouderen.

De minister van Werk stelde vorige week in haar beleidsnota al een aantal concrete initiatieven voor. Het feit dat het doelgroepenbeleid verhuist naar de deelstaten, en Vlaanderen dus een apart  beleid, aangepast aan de specifieke Vlaamse noden zal kunnen voeren op dit vlak, stemt ons gelukkig.Een goede samenwerking met de sociale partners om het aantal kwalitatieve jobs op de arbeidsmarkt te doen stijgen zal dan ook onontbeerlijk zijn. 

De middelen, vrijgemaakt voor groei- en werkgelegenheidsmaatregelen, zullen pas optimaal renderen wanneer werkgevers en werknemers overtuigd worden van de meerwaarde van zowel oudere, ervaren als jongere, leergierige arbeidskrachten. Werk aan de winkel dus.

Met de overdracht van de bevoegdheden ben ik er alvast van overtuigd dat de Vlaamse overheid de middelen in handen heeft gekregen om een écht beleid uit te tekenen dat meer specifiek kan inspelen op de specifieke eigenheden van de Vlaamse arbeidsmarkt.