Meer dan 2500 PV's op de Turnhoutsebaan

22-03-2012

22-03-2012

Tijdens een mondelinge vraag aan schepen Van Campenhout bleek dat de politie en parkeerwachters vorig jaar 3.728 processen-verbaal uitschreven. Maar liefst 2.512 werden daarbij uitgeschreven op het stuk van de Turnhoutsebaan binnen de Singel.

Ik denk dat iedereen de problemen op de Turnhoutsebaan kent. Snelheidsduivels flitsen je voorbij, dubbel geparkeerde wagens blokkeren volledig het verkeer en fietser werken zich met een ware doodsverachting doorheen het verkeer. Dat 7 op de 10 pv's uitgeschreven worden op de Turnhoutsebaan laat weinig tot de verbeelding over. De situatie ontspoort en actie is nodig.

Sommige bestuurders beschouwen de Turnhoutsebaan 's avonds als een Formule 1-parcours en overdag wordt er geregeld dubbel geparkeerd. Wil je die auto's voorbij, dan moet je over de witte lijn de tram- en busbaan op.

Daarom pleit ik ook voor meer politionele controle op de Turnhoutsebaan én flitspalen. In het kader hiervan heb ik aan Vlaams minister voor Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gevraagd om flitspalen te plaatsen. Alleen zo kunnen we terug de Turnhoutsebaan zijn functie als belangrijke doch veilige verkeersader doorheen Antwerpen teruggeven.

Hier kan u mij vraag aan de Burgemeester vinden

Hier kan u het verslag van de Gazet van Borgerhout herbekijken