Inzetten op bestrijding van jeugdwerkloosheid

10-05-2013

10-05-2013

Uit het verschenen jaarrapport van de RVA blijkt dat België bij de beste leerlingen in Europa is: terwijl de werkloosheid in de eurozone tussen 2007 en 2012 steeg met 3,8%, daalde de werkloosheid in België in dezelfde periode met 0,2%. Toch nam de werkloosheid in België de laatste maanden sterk toe, vooral onder jongeren (meer dan 1 op 5 werklozen is in Vlaanderen jonger dan 25 jaar).

De regering nam reeds een aantal maatregelen ter bestrijding van de werkloosheid en in het bijzonder van jongerenwerkloosheid. Ze zijn vooral gericht op schoolverlaters en laaggeschoolde jongeren. Zij blijken immers de zwakste schakels te zijn op onze arbeidsmarkt. Bovendien is het heel belangrijk om jonge mensen voldoende kansen te bieden om ervaring op te doen, zodat ze hun positie op de arbeidsmarkt kunnen versterken

Het is van het grootste belang dat we deze inspanningen blijven verderzetten in de toekomst en de evolutie van de arbeidsmarkt nauwkeurig blijven opvolgen, zodat we de middelen efficiënt kunnen gebruiken. Wij blijven pleiten voor het zeer gericht inzetten van de doelgroepmaatregelen.