"Ik zou mijn kinderen nooit naar een 'Marokkaanse' school sturen"

29-08-2013
29-08-2013
 
 
Nahima Lanjri (CD&V), districtsraadslid in Borgerhout en zelf van Marokkaanse afkomst, is tegen het initiatief van een 'Marokkaanse' school in Borgerhout. 'Gaan we straks allemaal naar onze eigen scholen en werken in onze eigen bedrijven?’, vraagt ze in dS Avond.

Het schooltje, Iqra genaamd naar het Arabische woord voor ‘leren’, gaat in september van start. De school mikt op kinderen uit de buurt, in hoofdzaak Marokkaanse kinderen. ‘Maar iedereen is welkom’, zei initiatiefnemer Mohamed Chakkar vanmorgen.

Lanjri kan hij alvast niet overtuigen van het nut. 'Ik zou mijn kind nooit naar een ‘Marokkaanse’ school sturen', zegt ze in dS Avond.

'Ik heb zelf Nederlands geleerd op school, niet alleen op de schoolbanken, maar ook op de speelplaats, op de straat. Thuis spraken wij Arabisch, dus ik was voor mijn Nederlands afhankelijk van de school.'

Het districtsraadslid denkt dat ze niet de enige is die er zo over denkt. 'Heel wat migrantenouders zullen expliciet níét voor deze school kiezen omdat ze de stempel van ‘Marokkaanse school’ draagt.’

In de pers

Lees hier het artikel in de Standaard.