Ik steun 'Drive Against Malaria'

20-12-2010

20-12-2010

“Drive Against Malaria” of DAM werd in 1998 opgericht door de Engelsman David Robertson. Zijn wereldwijde acties tegen malaria dateren reeds van 1988.

Tijdens een wereldreis die David in 1988 maakte met een Land Rover was hij erg aangedaan door de grote miserie die malaria in de wereld veroorzaakte. Hij wou van de strijd tegen Afrika’s meest bedreigende ziekte zijn levenstaak maken.

In 1999 produceerde Julia Samuël, onder andere kinderpsychologe en voormalig Veronica-TV-presentatrice, in opdracht van de World Health Organization de film “Challenge Africa” over David Robertson en zijn strijd tegen malaria. Samen zijn David en Julia de grote bezielers van DAM, en gedurende meer dan 10 jaar bestrijden ze malaria in Afrika. Ze doorkruisten 32 Afrikaanse landen met hun Land Rover Defender.

Stichting Drive Against Malaria is een non-profit humanitaire onafhankelijke hulporganisatie en geeft gratis malaria medicatie, preventie en training aan de meest kwetsbare, hulpbehoevende medemens.  Het is onze missie om toegang tot deze middelen te bieden in de meest afgelegen en geïsoleerde gebieden in Afrika…”

Het is een ervaring van DAM dat gans midden Afrika zwaar onder malaria lijdt. In sommige streken van Kameroen had 60% van de overledenen malaria als doodsoorzaak. In bepaalde dorpen vonden ze 75% van de volwassenen geïnfecteerd door malaria; deze waren te ziek om goed te kunnen werken.

Dank zij hun efficiënte en sluitende aanpak heeft DAM 0% malaria in haar gezondheidscentra en weeshuizen. Ook in de dorpen waar DAM al werkzaam was, was er een reductie van 70 tot 100%.     Via DAM werden ook in KIVU (D.R. Congo) al 760 000 malarianetten verspreid.

Op zondag 17 april 2011 zal er aandacht zijn voor “Drive Against Malaria” tijdens de “10 miles of Antwerp”.

Graag doe ik hierbij dan ook al een oproep om DAM -in het teken van deze “10 miles of Antwerp”- te steunen Meer info vindt u op de website van DAM: www.driveagainstmalaria.nl.