Ik kies voor Borgerhout !

31-08-2012

31-08-2012

Vandaag heb ik ons programma en onze lijst voor de districtsraadsverkiezingen voorgesteld op een persconferentie.

Borgerhout is een boeiend district. Met 45.570 inwoners, 131 nationaliteiten en een ongelooflijke mix tussen jonge en oudere inwoners is Borgerhout zelfs een uniek district.

De voorbije jaren is Borgerhout duidelijk aan een vernieuwingsoperatie begonnen. Niet in het minst dankzij de inwoners zelf. Veel jonge mensen zijn zich komen vestigen in Borgerhout. En langs alle kanten verschenen buurtcomités, actiegroepen en straatverenigingen om zowel hun zeg te doen als de handen uit de mouwen te steken. Ook De Roma is daar een mooi voorbeeld van. Dat duidt op een enorm potentieel aan kansen, op voorwaarde dat we al dat talent inzetten.

CD&V kiest voor een samenleving die iedereen kansen geeft en tegelijk elk van ons voor zijn verantwoordelijkheid plaatst en vraagt zijn of haar steentje bij te dragen. Mensen die vooruit willen in het leven, moedigen we graag aan. Mensen die achterop dreigen te raken willen we meetrekken en nieuwe vooruitzichten bieden. CD&V-Borgerhout wil de volgende zes jaar besturen met veel meer aandacht voor de betrokkenheid van iedereen. Doorheen ons programma komen we steeds terug op het aanspreken van onze inwoners. Zij zijn samen met de bestuurders mee verantwoordelijk voor het samenleven. CD&V-Borgerhout wil dat samenleven een ferme duw geven, want we stellen vast dat er te veel groepen zich apart bewegen.

Jong versus oud, allochtoon versus autochtoon, Borgerhout intra-muros versus Borgerhout extra-muros, er zijn nog te veel scheidingslijnen.Voor CD&V is het {iedereen inbegrepen}.

Het hoofdaccent van CD&V-Borgerhout ligt op een aangenamer woonomgeving in al zijn facetten. Bovenal echter wil CD&V Borgerhout een district dat veel ambitieuzer is. Borgerhout moet accenten leggen, projecten realiseren, innovaties brengen waarover niet alleen ’t Stad, maar ook Vlaanderen met bewondering spreekt. Met zo’n potentieel aan inwoners en een goed beleid moet dat kunnen.

Onze kandidaten

Het volledige programma van CD&V-Borgerhout

De Pers over de nieuwe lijst CD&V-Borgerhout:

Artikel uit het Nieuwblad