Gemotiveerd tijdskrediet behoudt duur van 48 maanden

28-01-2015

28-01-2015

Het tijdskrediet met motief zorg werd dit jaar uitgebreid met 12 maanden, naar 48 maanden of vier jaar. Mensen die de zorg willen opnemen voor hun ziek of gehandicapt kind of palliatieve zorg willen verlenen aan zwaar zieke familieleden kunnen een beroep doen op dit gemotiveerd tijdskrediet. Ik vroeg de Minister van Werk, Kris Peeters, nar de mogelijkheid om deze 48 maanden in een deeltijdse vorm op te nemen, zodat het de vier jaar overstijgt.

De minister zei dat de duur van de 48 maanden vooralsnog ongewijzigd blijft ongeacht de vorm, zij het voltijds, deeltijds of een vijfde. Werknemers kunnen naar gelang de zorgsituatie de voor hen best passende vorm van tijdskrediet met zorg opnemen. Daarnaast blijft de regering zich ertoe engageren om de thematische verloven, zoals ouderschapsverlof en palliatief verlof te behouden. Wanneer het tijdskrediet met motief zorg na vier jaar uitgeput is, kan men, indien nodig, nog steeds overstappen naar een thematisch verlof. En vice versa.

Voorts is het wachten op het resultaat van de Groep van Tien, die het onderwerp van het tijdskrediet meeneemt in de besprekingen.

 

De volledige vraag en antwoord kan je hier nalezen (p. 9-10).