Een zilveren klaproos voor Nahima

27-02-2012

27-02-2012

Iedere vrouw krijgt wel graag een roos maar met deze was ik des te meer vereerd. Met deze klaproos wil de vrouwenraad i.s.m. het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en Belgisch platform 1325 mensen belonen die zich hebben ingezet voor vrede, verzoening en vrouwenrechten. 

De vrouwenraad apprecieerde mijn participatie bij de werkgroep "parlementairen voor de Milleniumdoelstellingen", maar in het bijzonder waardeerde ze mijn concrete wetsvoorstellen en resoluties die mede vrouwenrechten op de nationale en internationale agenda hebben gezet. De bestrijding van mensenhandel is er zo één van, maar ook thema's die dichter bij huis liggen heb ik bepleit. Zo heb ik een wetsvoorstel ingediend om bij huiselijk geweld, preventief de dader uit huis te plaatsen en heb ik verschillende wetsvoorstellen gelanceerd met maatregelen om gezin en job beter te combineren.

In mijn wetgevend werk heb ik steeds oog gehad voor de leefomstandigheden van migranten in België. Ik bepleit daarin een correct maar ook ethisch verantwoord migratiebeleid. Mijn bijzondere aandacht gaat daar uit naar niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Dit zijn veelal kinderen die op zoek zijn naar een beter leven, zonder ouders of zonder sociaal netwerk waarop ze kunnen terugvallen. De laatste jaren ben ik er gelukkig in geslaagd om hen rechtszekerheid te bieden.

Ik was zeker en vast niet de enige die door de vrouwenraad werd gelauwerd. Ook Béatrice Bashizi, Betty Batoul, Martine Bossuyt, Marine Beleyr, Monique Delbeke, Magda De Meyer, Elmira Erstukajeva, Claire Geraerts, Andrée Geulen, Véronique Kabonga, Stella Kitoga Bitondo, Els Leye, Francine Lyna, Loredana Marchi, Elisabeth Masika Sekanabo, Annemie Neyts, Mie Jeanne Nyanga Lumbala Kadhija Ounchif, Antoinette Pecher, Hélène Ryckmans, Julie Standaert, Marleen Temmerman, Elvire Thomas, Maddy Thiembe, Dominique Tilmans, Godelieve Van Haver, Elly Van Reusel, Céline Verbrouck en Suzette Verhoeven vielen die eer te beurt.

Hier kan u het persbericht lezen van de vrouwenraad

Hier kan u mijn wetsvoorstel voor preventieve uithuisplaatsing vinden

Hier kan u mijn resolutie ter bestrijding van mensenhandel vinden