Borgerhout wil veiligere straten

12-05-2011

12-05-2011

We willen in Borgerhout absoluut het doorgaand verkeer uit de woonbuurten weg. Dat is ook het doel van de wijkcirculatieplannen van het districtsbestuur. Deze moeilijke naam betekent eigenlijk eenvoudig dat op basis van een algemeen plan en wensen rond het verkeer onze straten en pleinen worden heringericht.

De voorbije jaren werden daarover heel wat analyses gemaakt. Daaruit blijkt dat de heraanleg van sommige straten zeer snel kan, maar andere dan weer wat langer moeten wachten omdat er heel wat werken mee gemoeid zijn. CD&V stond er steeds op dat bij de heraanleg van een straat of plein of het aanpakken van gevaarlijke punten, geluisterd werd naar de buurtbewoners. Want bewoners kennen hun buurt het best, met hen werd dan ook vaak nagedacht over mogelijke oplossingen.

Om te luisteren naar de Borgerhoutenaren en ook nog eens samen te discussiëren over de knelpunten, organiseert CD&V-Borgerhout na de zomer nog gespreksavonden. We willen het nog hebben over de verkeersveiligheid in Borgerhout extra muros, het Borgerhout buiten de Ring dus. We presenteren er nog eens de bestaande knelpunten, lichten de wijkcirculatieplannen toe, en zullen samen met u allicht vaststellen dat een en ander nog kan verfijnd worden.

Daarom is het belangrijk dat we uw stem horen. U zal in gesprek kunnen gaan met onze districtsschepen Walter Van den Branden, districtsraadslid Luc Moerkerke en volksvertegenwoordiger-gemeenteraadslid Nahima Lanjri, die mee de belangen van Borgerhout verdedigt op stedelijk vlak. Meer info volgt.