Aanbod diversiteitsbeleid politie mag niet vrijblijvend zijn

25-05-2016

25-05-2016

Er is een probleem van racisme bij een beperkte groep van politieagenten in het Antwerpse korps. Uit een recent rapport van het Comité P blijkt duidelijk dat agenten zich schuldig maken aan racistisch gedrag of racistische uitspraken. Zij worden daar weinig of niet op aangesproken door hun collega's. Indien de daders toch met een klacht worden geconfronteerd dan worden zij vaak behandeld als slachtoffers.

In commissie Binnenlandse Zaken vroeg ik aan de minister welke praktijken er kunnen worden toegepast op de politiediensten om beter om te gaan met diversiteit, zowel binnen als buiten het korps. De federale politie ontwikkelde eind 2015 een nieuw diversiteitsbeleid in samenwerking met  UNIA.  Ook het aanbod aan opleidingen werd gewijzigd.  Iedereen die een opleiding diversiteit wil volgen, moet eerst de basismodule volgen met wetgeving over antiracisme -en antidiscriminatie. Vervolgens worden specifieke modules voorgesteld op basis van de job.

Het grote aanbod aan voorstellen voor het nieuwe diversiteitsbeleid is goed, maar nogal vrijblijvend. Het is verkeerd dat mensen die blijkbaar niet weten hoe ze met diversiteit moeten omgaan, kunnen kiezen of ze al dan niet een opleiding volgen. Ik pleit voor een verplichte opleiding voor leidinggevenden in centrumsteden waar er heel wat diversiteit is. 

Lees hier mijn vraag en antwoord van de minister