Nieuws

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!

Het Laatste Nieuws gaf me een uitstekend rapport als parlementslid.

De krant looft me als een 'probleemoplosser.'

Wist je dat... je een volmacht kan geven als je zelf niet kan gaan stemmen?

Op 9 juni trekken we naar de stembus 🗳
Ben je verhinderd omwille van je werk? Dan kan je werkgever dit bevestigen zodat je een volmacht kan geven.

Coming soon...

Ook benieuwd 🤔 wat dit te betekenen heeft? 🔜 Coming soon

Wist je dat... jongeren tot 24 jaar gratis naar een psycholoog kunnen?

Kinderen en jongeren tot en met 23 jaar hebben toegang tot een kosteloos aanbod van geconventioneerde eerstelijnspsychologen en orthopedagogen. Het aantal terugbetaalde interventies binnen de periode van een jaar hangt af van het soort zorg dat je nodig hebt en je leeftijd. Ook groepssessies met minimaal tien personen bij het CLB, in scholen of in OverKop-huizen zijn gratis, voor jongeren én volwassenen.

De laatste werkdag in het parlement

Het was gisteren de laatste werkdag van het 🏛️ parlement.

Verplicht ziektepensioen afgeschaft!

Blijven vechten tegen onrecht loont. Vorig jaar kaartte ik in het parlement aan dat ambtenaren verplicht met pensioen gestuurd worden als ze lang ziek zijn. Soms zijn ze amper 30.
Ik diende ook een resolutie in om het verplichte ziektepensioen af te schaffen. Vandaag stemmen we in de Kamer een wet die komaf maakt met het definitief ziektepensioen. Dat is goed. Want het kan niet dat ambtenaren die langdurig ziek zijn, zomaar op pensioen gestuurd worden, en geen kans krijgen om na hun ziekte opnieuw aan de slag te gaan.

 

Onveiligheidsgevoel in Antwerpse parken kan niet door de beugel

Op de gemeenteraad gisterenavond benadrukte ik het belang van veiligheid in onze stadsparken. Ik maakte dit statement samen met districtraadsleden Vincent Gysels en Annelies Toelen.

EDC gestemd in Europees Parlement

De European Disability Card is gisteren gestemd in het Europese parlement. Binnen de Kamer heb ik deze EDC-kaart en vooral de mensen erachter, steeds gesteund. Dankzij de twee resoluties die ik indiende ervaren mensen met een beperking minder drempels op het werk en in hun vrije tijd. Want iedereen heeft recht op werkbaar werk en een vrijetijdsbeleving op maat.