Verschillende organisaties zetten zich in om mensen met en zonder een handicap samen te brengen. Mensen die in hun vrije tijd graag deelnemen aan activiteiten, delen zo hun plezier met mensen met een handicap. Door gezamenlijke interesses of gedeelde favoriete plekjes en doelen, kan er een hechte vriendschap ontstaan. Dit is zowel voor mensen met als zonder een beperking een echte verrijking! 

Mijn man Guy kan dit bevestigen. Via de buddywerking van KVG leerde hij enkele jaren geleden Koen kennen. Als fervent fietsers maken Guy en Koen geregeld mooie fietstochten op de tandem. Op dit moment zijn de tandemtochten door de omstandigheden niet mogelijk maar eens het opnieuw kan, trekken ze er weer op uit!

Fietsen, wandelen, musea of gebouwen bezoeken, naar een winkel gaan,… het is allemaal leuker in goed gezelschap. Geen nood, er zijn ook coronaproof activiteiten voorzien!

Het gaat telkens over vriendschappen tussen mensen met en zonder beperking die gebaseerd is op evenwaardigheid. Het draait hier niet rond zorg of betutteling maar om samen genieten van een gedeelde passie in een ongedwongen sfeer. Mensen met een handicap kunnen zo volop participeren aan het maatschappelijk leven terwijl anderen een betere beeldvorming over een 'handicap' krijgen. Een win-win situatie!

 Interesse? Bekijk dan zeker eens een van deze initiatieven:

  • Buddywerking van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG): Registreer je als buddy en zoek op basis van jouw interesses en de afstand jouw ideale match. 
  • Circuit Sortie: Deel jouw favoriete plekje en vertel waarom je daar zo graag heen gaat. Mensen die ook graag naar deze plaats gaan, kunnen dan reageren op jouw 'zoekertje'. Of reageer zelf op een 'zoekertje' dat iemand op de website heeft geplaatst. Het plekje effectief bezoeken is voor wanneer we weer uit ons kot mogen maar kennismaken via telefoon of chat kan nu al.

11-12-2020