Op dit moment worden de vaccinatiecentra in ons land volop in gereedheid gebracht om straks onze inwoners te vaccineren tegen het coronavirus. Het langverwachte vaccin zal zo op grote schaal kunnen worden toegediend. Maar voordat deze prikjes kunnen worden gezet, zijn de vaccinatiecentra op zoek naar helpende handen. Of je nu medische vaardigheden hebt of niet, iedereen is welkom om zijn steentje bij te dragen.

Het vaccinatiedorp aan Spoor Oost in Antwerpen zoekt honderden vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Om de honderdduizenden Antwerpenaren vanaf begin februari te kunnen inenten, is alle hulp welkom. Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats terechtkomen, geef je bij je registratie aan wat jouw interesses en vaardigheden zijn. Naast zorgprofessionals worden er ook stewarts, onthaalmedewerkers, logistieke helpers enzoverder gevraagd. Voldoe je aan de gezochte profielen, dan krijg je nog een spoedcursus voor je aan de slag gaat. Meer info vind je hier.

Ook niet-Antwerpenaren kunnen zich overal in ons land inzetten in de verschillende vaccinatiecentra. Registreer je hiervoor op het platform Help de Helpers. Op basis van jouw woonplaats, voorkeuren en vaardigheden word jij gecontacteerd door het vaccinatiecentrum dat de beste match vormt.

23-01-2021