17-04-2021 - De coronacrisis weegt zwaar op iedereen maar zeker ook op studenten. Ze volgen al maanden noodgedwongen les van achter hun scherm en ook examens moeten ze opnieuw alleen voorbereiden. Velen voelen zich geïsoleerd en eenzaam. Gelukkig is er het project STUDY360 dat hier een oplossing voor biedt. Dit project zorgt ervoor dat studenten ook tijdens de coronacrisis samen kunnen studeren op unieke en veilige locaties in Antwerpen. Voorbeelden van deze toplocaties zijn de Bourlaschouwburg, Brouwerij De Konick, het MAS, de Singel, Trix en ga zo maar door. Vanaf maandag 19 april tot en met vrijdag 25 juni kan je op deze locaties terecht.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je jezelf op de website van STUDY360. Je krijgt dan een toegangscode via e-mail. Op de locatie waar je wil studeren kan je jezelf aanmelden met die code via de aanwezige schermen. Heb je genoeg gestudeerd? Dan meld je je af als je doorgaat. Door dit systeem kunnen de beschikbare plaatsen live op de website weergegeven worden. 

De geldende coronamaatregelen zorgen ervoor dat samen studeren ook veilig kan. Mondmaskers zijn verplicht evenals handen ontsmetten en jezelf registreren met een telefoonnummer. Ben je ziek geworden en heb je op een van de locaties gestudeerd? Dan bel je zo snel mogelijk het noodnummer: 0489915660. STUDY360 neemt dan contact op met andere studenten die op hetzelfde moment aanwezig waren. 

Meer weten? Klik hier voor de website van STUDY360.

Ben je geen inwoner van de stad of studeer je niet in Antwerpen? Check dan zeker eens de infopagina van jouw gemeente en ontdek waar zij gezamelijke studieplekken aanbieden voor studenten.