Heb jij al een A-kaart? De A-kaart is te verkrijgen in meer dan 70 locaties in Antwerpen. Je kan er punten mee sparen en zo kortingen sparen voor cultuurcentra, musea, zwembaden en andere locaties.

 

Waar is de A-kaart te verkrijgen?

Je kan de A-kaart gratis verkrijgen in meer dan 70 locaties in Antwerpen. Je kan ze aanschaffen bij bijvoorbeeld stedelijke bibliotheken, stedelijke cultuurcentra, stedelijke zwembaden en stedelijke musea.

Hoe kan je punten sparen?

Je kan punten sparen als je deelneemt aan een activiteit van een A-kaartlocatie. Elk bezoek is goed voor één punt. Je kan punten sparen bij de stedelijke bibliotheek, het EcoHuis, ZOO Antwerpen en tientallen andere locaties in de stad.

Elke locatie heeft haar eigen A-kaartzuil. Om je punt te sparen houd je de A-kaart enkele seconden voor de aangeduide plaats op de zuil. Als je een ‘biep’ hoort heb je een punt gespaard.

Hoe kan je punten inruilen?

Als je 10 punten hebt gespaard worden de punten omgezet in een digitale voordeelbon op uw A-kaart. Die bon blijft zes maanden geldig om in te ruilen. Je kiest zelf je voordeel: je kan bijvoorbeeld gratis gaan zwemmen in een stedelijk zwembad, krijgt 2 euro korting op een ticket van een cultuurcentrum of museum en kan genieten van andere kortingen en voordelen bij andere kaartlocaties.

Kansentarief

Voor mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming, in een traject van schuldhulpverlening zitten bij een advocaat, CAW of OCMW of die in actieve begeleiding zijn bij OCMW-Antwerpen is de A-kaart ook een persoonlijke kortingskaart waarmee je recht hebt op een sociaal tarief: het kansentarief. Met dit kansentarief geniet je van nog veel meer kortingen, zoals voor enkele euro’s naar theatervoorstellingen gaan, gratis naar musea gaan en voor 0,50 euro gaan zwemmen in een stedelijk zwembad.

 

Lees hier meer over de A-kaart, het kansentarief en hoe je de A-kaart moet aanvragen.