8-10-2021- Werk je als maaltijdkoerier, chauffeur of beheerder van een plaform zoals Deliveroo, Uber en Takeaway? Doe jij al eens een beroep op deze diensten? Heb jij voorstellen over goede arbeidsomstandigheden en een betere sociale bescherming voor de werknemers in de platformeconomie? Dan kan jij je ervaringen of getuigenissen delen op het nieuwe 'Platform Work'! 

In ons land werken er gemiddeld tussen de 10.000 en 80.000 werknemers in de platformeconomie. Er is momenteel weinig informatie beschikbaar over wie deze werknemers zijn,  onder welke arbeidsomstandigheden men werkt en hoeveel ze verdienen. Daarom wil de regering een kader uitwerken voor werknemers in de platformeconomie om goede arbeidsomstandigheden en een betere sociale bescherming te garanderen. De regering werkt hiervoor samen met de vakbonden en werkgeversorganisatie maar wil ook graag de gebruikers, restauranthouders of handelaars, al dan niet in een collectief georganiseerde werknemers, maar ook organisatoren of platformbeheerders horen om de discussie te verrijken. Naast je eigen mening delen, kan je op het platform ook de getuigenissen van anderen lezen.

Met deze getuigenissen en ervaringen gaat de regering dan aan de slag om een nieuw wetsontwerp uit te werken in 2022. Deelnemen kan nog tot en met januari 2022 via deze link.