Heb je binnenkort een sollicitatie of selectieproef maar heb je nog geen vervoer? Dan kan je heel eenvoudig een gratis treinticket aanvragen via het gratis nummer van VDAB: 0800 30 700. Dit kan tot 1 uur voor vertrek. Je treinticket krijg je dan rechtstreeks op de e-ID of via pdf in een e-mail. Wie liever zijn/haar ticket fysiek gaat bestellen, dan kan dit nog steeds op één van de locaties van VDAB. 

Om zo’n treinticket te kunnen krijgen, moet de werkzoekende de uitnodiging voor het gesprek bewaren als bewijs voor de datum en locatie. Daarnaast moeten ze aan de werkgever een bewijs vragen van hun aanwezigheid. Deze documenten moeten de werkzoekenden dan bezorgen aan VDAB. 

Voorheen kostten de treintickets voor werkzoekenden die gingen solliciteren 1 euro per enkele reis en was er een (administratieve) rompslomp om een ticket te krijgen. Om aanspraak te kunnen maken op zo’n goedkoop treinticket moest de werkzoekende ten vroegste vijf dagen voor het gesprek zich met de uitnodigiging naar een VDAB-kantoor begeven waar de bemiddelaar dan naging of de betrokkene recht had op de reductie. Indien dat het geval was, kreeg de werkzoekende twee attesten: één om af te geven aan de loketbediende en één om te tonen aan de conducteur. Dat is een veel te omslachtige procedure. Minister Crevits maakte hier komaf mee om deze drempel om te solliciteren te verlagen.

Lees er hier meer over.