8-05-2021 - Heb je zin om deze zomer nieuwe mensen te leren kennen? Sta je open om bij te leren over andere culturen? Nog op zoek naar vrijwilligerwerk? Zoek dan niet verder! Word een zomerbuddy van nieuwe Antwerpenaren en help hen op een informele manier met hun Nederlands.

Wie?

Iedereen kan een zomerbuddy worden van nieuwe Antwerpenaren. De enige vereisten zijn je enthousiasme en tijd om tijdens de maanden juli en augustus minstens 5 keer af te spreken met je buddy.

Wat?

Je hebt een-op-een gesprekken met een nieuwe Antwerpenaar die nog maar pas Nederlands leert. Op een laagdrempelige en informele manier help je hen de taal machtig te worden.

Hoe?

Dat bepaal je volledig zelf. Leid je je buddy graag rond in de stad? Hou je eerder van wandelingen in het park? Dan spreek je af op een publieke plaats in Antwerpen. Of blijf je liever thuis?  Je kan ook videobellen of telefoneren.

Overtuigd?

Inschrijven kan je via deze link. Atlas vzw matcht je dan met een nieuwe Antwerpenaar. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning door middel van info over de zomerbuddy's, tips & tricks om je taalgebruik te vereenvoudigen en tips & tricks om gesprekken met anderstaligen te stimuleren.

Meer informatie over het Zomerbuddy-project van Atlas vzw integratie en inburgering Antwerpen kan je hier vinden.