Zou je je graag als vrijwilliger inzetten voor kwetsbare of eenzame mensen? Of wil je graag helpen de taken van het zorgpersoneel te verlichten? Dat kan!

Ook de tweede coronagolf hakt er bij velen zwaar in. De dagen worden korter, de donkere nachten langer. Het beperken van onze sociale contacten zorgt ervoor dat sommige mensen zich geïsoleerd en eenzaam voelen. Als vrijwilliger kan jij deze mensen een hart onder de riem steken. Ook het zorgpersoneel kan elk extra paar handen goed gebruiken. Zij zetten zich dag in dag uit in voor het welzijn van zorgbehoevenden in de ziekenhuizen en woonzorgcentra. Door de aanhoudende coronacrisis heeft het personeel steeds meer werk terwijl er minder mensen aan de slag zijn door een personeelsuitval. Als vrijwilliger kan jij de druk op de zorghelden gevoelig verminderen!

Interesse om je als vrijwilliger in te zetten in de zorg? Bekijk dan zeker eens deze initiatieven:

  • Fred & Frieda: Als ‘buddy’ leg je warme contacten met eenzame mensen in je buurt. Een kaartje sturen, even bellen of een luisterend oor bieden kan een grote steun zijn voor zorgvragers. Op basis van je woonplaats en interesses je via de zorginstellingen gematched met een hulpbehoevende. Je kiest zelf hoe je deze rol invult. Kijk snel op de website van Fred en Frieda om te weten hoe jij een buddy kan worden.
  • Rode Kruis: Als crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis steek jij de handen uit de mouwen in organisaties en instellingen die nood hebben aan ondersteuning. Door kamers schoon te maken, eten rond te brengen, te gaan wandelen met patiënten of hen te helpen contact te leggen met hun familie, maak jij het verschil voor de bewoners én het personeel. Meld je hier aan als crisisvrijwilliger.
  • Nog op zoek naar andere manieren om jouw steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis? Neem dan een kijkje op de website van de Warmste Week of op de website van Vrijwilligerswerk.be waar alle vacatures in het kader van COVID-19 worden gebundeld.

27-11-2020