Ouders van scholieren die volledig of deeltijds afstandsonderwijs volgen, kunnen ook een aanvraag indienen voor quarantaineverlof. Dit heeft Minister van Werk Pierre-Yves Demagne bevestigd nadat ik in het parlement aandrong op een oplossing.

Voor mij is het evident dat het quarantaineverlof (tijdelijke werkloosheid) ook opengesteld wordt wanneer scholieren van de tweede en derde graad gedeeltelijk overschakelen op digitaal onderwijs.

Het parlement keurde onlangs een wetsvoorstel goed om het zogenaamde ‘quarantaineverlof’ in te voeren. Dankzij deze regeling kunnen ouders beroep doen op tijdelijke werkloosheid wanneer hun kind in quarantaine moet omdat hun school, kribbe of zorginstelling geheel of gedeeltelijk sluit wegens corona.

Het quarantaineverlof wordt nu ook mogelijk voor ouders van leerlingen van de tweede en derde graad die gedeeltelijk digitaal onderwijs volgen. In de praktijk betekent dit namelijk dat de klas voor enkele dagen of weken gesloten is voor hun kind. Daarom kunnen ouders, net zoals bij een volledige sluiting, ook gebruik maken van quarantaineverlof.

13-11-2020