9-07-2021 - De zomervakantie is begonnen en na een moeilijk jaar verdienen onze kinderen en jongeren meer dan ooit een mooie zomer. Jeugdwerk Antwerpen organiseert daarom ook deze zomer allerlei kampen, workshops, uitstappen en kleinschalige evenementen op de pleintjes in de stad. Of je nu graag creatief of sportief bezig bent of graag zelf in het jeugdwerk zou stappen, er is voor ieder wat wils. Er is een aanbod voor kinderen en jongeren tot 26 jaar. Ook voor kinderen uit de Moretusbrug en Hertogvelden wijken wordt er een gratis opvangaanbod aangeboden.

Bekijk hierbij een greep uit het zomeraanbod van jeugdwerk Antwerpen:

  • Interesse in fotografie, media of radio? Dan kan je terecht bij Stampmedia voor de mediaweken. (geschikt voor jongeren van 13 tot 26 jaar)
  • Ben je een meisje en houdt je van ondernemen? Klop dan zeker eens aan bij Sheddit waar je in augustus een ondernemerskamp kan volgen. (geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar)
  • Houdt je van muziek en is pop en rock wel jouw ding? Ga dan langs bij Trix voor een muziekkamp waarbij je op vrijdag een liveconcert speelt. (geschikt voor jongeren tussen 13 en 18 jaar)
  • Kan je kind zijn energie kwijt in de speeltuin? Jeugdhuis van Vrede trekt voor een dag naar Megaspeelstad. (geschikt voor kinderen tussen 8 en 13 jaar).
  • Pik je graag een kleinschalig festival mee? Jeugcentrum Vizit, gelegen in Wilrijk, organiseert deze zomer zowel een Skatefestival (17/7) met skatecontest als een Metalfestival (21/8). Je kan er ook terecht bij de zomerbar.
  • Verschillende organisaties zoals Gekkoo, Koraal en Formaat komen langs op de verschillende pleintjes in de stad. Ze organiseren allerlei buitenactiviteiten op maat.
  • ....

De kinderen uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden krijgen een specifiek aanbod op maat. Zij kunnen gratis op uitstap of op kamp gaan maar ook een jaarabonnement bij Zoo Antwerpen en zwembeurten in alle stedelijke zwembaden aanvragen. Kinderen tot 12 jaar en hun inwonende oudere broers en/of zussen kunnen terecht bij zo'n dertigtal vrijetijdsaanbeiders in Antwerpen en heel Vlaanderen. 

Het specifieke zomeraanbod zorgt ervoor dat kinderen uit de Moretusburg en Hertogvelden vaker uit de wijk zijn gezien dat ze in wijken wonen waar de lood-in-bloedwaarden bij kinderen hoger liggen dan de referentiewaarde. Alle informatie over het gratis vrijetijdsaanbod kan u hier vinden.