03-03-2018

Ik ben meer dan 25 jaar geleden in de politiek gestapt na Zwarte Zondag. Dat deed ik omdat ik vanuit het beleid aan een betere en rechtvaardigere samenleving wil werken. Dat doe ik nog altijd met veel passie, zowel op lokaal, als op federaal vlak. Ik ben blij dat ik heb kunnen wegen op het beleid en een aantal zaken heb gerealiseerd.

Ik sta op de derde plaats voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. We gaan als een sterk trio naar de kiezer. Maar we doen dat uiteraard niet alleen, we gaan voor een sterke lijst, een echt team van mensen met ervaring, maar ook jongeren en nieuwkomers die onze lijst komen versterken.

Ik heb een hart voor Antwerpen. Ik zie mijn stad graag, net als de meeste Antwerpenaren en wil me daarvoor blijven inzetten. Al heel mijn politieke loopbaan ben ik bezig met thema’s zoals gelijke kansen en armoedebestrijding, werk en een goed evenwicht tussen werk en gezin, een correct migratie- en diversiteitsbeleid. De thema’s waar ik nu op wil inzetten liggen in diezelfde lijn. Ik wil focussen op de drie W’s. Weten, Werken, Welzijn. WWW.NAHIMA zeg maar.

Welzijn

Dit gaat over bestrijding van armoede en kansarmoede en sociaal beleid in de brede zin, aandacht voor elke mens, én de diversiteit in onze stad. Een beleid moet sociaal zijn voor iedereen.

Weten

Het aantal jongeren dat de school verlaat zonder diploma is hier dubbel zo hoog als het Vlaams gemiddelde (22% tov 11%). Alarmfase rood dus. We moeten daarom spijbelen beter aanpakken, jongeren beter begeleiden tijdens hun schoolloopbaan, zowel binnen, als buiten de school. Antwerpen moet terug de stad der scholen worden, met voldoende capaciteit: een plek voor elk kind. Vrije schoolkeuze is pas mogelijk als er voldoende capaciteit is. En kwaliteit. We kunnen ons pas stad der scholen noemen als we er als beleid alles, maar doen ook alles aan doen om die jongeren de kans te bieden hun professionele droom waar te maken. We hebben elk talent nodig.

Werk(en)

De stad heeft nog altijd een werkloosheidsgraad van 14,6%. Dat is te veel, veel te veel. Zelfs dubbel zoveel als in Vlaanderen (6,7%). Want dat betekent dat je heel wat mensen hebt waarvan je het potentieel talent niet gebruikt. En we moeten elk talent gebruiken om vooruit te gaan in deze stad. Werk aan de winkel dus. Hoe? Een aanpak met acties op alle mogelijke fronten en met alle actoren (VDAB, werkgeversorganisaties en vakbonden, onderwijs, …).

De essentie van politiek voor mij is, bezig zijn met de dingen die mensen echt bezighouden: goed onderwijs, jobs en zorg voor wie het nodig heeft. Dat zijn mijn 3 W's. Dat is mijn ambitie voor Antwerpen.

>> In de pers

Online

VTM Nieuws, 02/03/2018, 'Met deze lijst trekt CD&V Antwerpen naar kiezer'

VRT.nws, 02/03/2018, 'Bastiaens en Lanjri op nummer 2 en 3 op Antwerpse CD&V-lijst'

ATV, 02/03/2018, 'CD&V maakt top 3 Antwerpse lijst bekend'

De Morgen, 02/03/2018, 'Kris Peeters krijgt twee vrouwen in steun op Antwerpse CD&V-lijst'

De Standaard, 02/03/2018, 'Peeters stelt 2 en 3 voor CD&V Antwerpen voor'

Voor de camera

ATV, 02/03/2018, 'CD&V maakt top 3 Antwerpse lijst bekend'.

In de kranten

Gazet van Antwerpen, 03/03/2018, 'CD&V Antwerpen heeft ambitie' (c)

Het Belang van Limburg, 03/03/2018, 'Bastiaens en Lanjri vormen top drie met Kris Peeters' (c)

De Tijd, 03/03/2018, 'Peeters zet twee vrouwen achter zich op CD&V-lijst' (c)

De Morgen, 03/03/2018, 'CD&V maakt Antwerpse top drie bekend' (c)

Het Nieuwsblad, 03/03/2018, 'CD&V heeft veel ambitie' (c)

Het Laatste Nieuws, 03/03/2018, 'Geen verrassingen top 3 CD&V' (c)