30-03-2021 - De problemen bij Let's Go Urban beheersen al weken de voorpagina's van de kranten. Zowel het parket als de stad werken aan een grondig onderzoek. Een belangrijke groep dreigt hierbij vergeten te worden, de jongeren. In de gemeenteraad riep ik burgemeester De Wever op om deze jongeren niet het slachtoffer te laten worden van dit alles. 

De bewindvoerder van Let’s Go Urban trok vorige week aan de alarmbel. Er moet dringend duidelijkheid komen over de stedelijke subsidies aan de vzw of de werking staat op de helling. De vzw dreigt haar deuren voor eind april te moeten sluiten. De subsidies van de stad aan LGU werden immers opgeschorst bij het uitbreken van commotie over het mogelijke financiële wanbeleid. 

Op de gemeenteraad drong ik er bij de burgemeester op aan om de jongeren niet de dupe te laten worden van de hele heisa rond LGU en Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi.

Elke steen moet in dit dossier worden omgedraaid, maar we mogen niet vergeten dat Let's Go Urban op zich een mooi project is. Als dat stedelijk geld er niet komt, dan staan veel jongeren in de kou. Zij mogen toch niet het slachtoffer van dit alles worden? - Nahima Lanjri

Ik ben blij dat burgemeester De Wever mijn visie deelt en er voor zal zorgen de continuiteit voor de jongeren van LGU zal gegarandeerd worden. Over twee weken worden de resultaten van het onderzoek dat de stad voert naar mogelijke fraude met subsidies bij LGU verwacht. Dan zal de stad een beslissing nemen over de subsidies aan de vzw. 

Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws.