Wie is Nahima

Ik ben Nahima Lanjri, geboren en getogen in Antwerpen, licentiaat vertaler van opleiding, gehuwd met Guy Fransen en fiere mama van een tienerdochter, Noor.  In ’92 zette ik, als kabinetsmedewerkster van Wivina Demeester, mijn eerste stappen in de politiek. In 2001 stond ik mee aan de wieg van CD&V, als voorzitter van het vernieuwingscongres te Kortrijk. Ik was ook een tijdlang nationaal ondervoorzitter van de partij. Sinds 2003 zetel ik in het Federaal Parlement voor CD&V.

 

Als politica heb ik één grote stelregel ‘Betrokken, Betrouwbaar en Bekwaam’ zijn. Voor mij wil dit zeggen: steeds bezig zijn met dingen die de mensen echt bezighouden: gelijke kansen voor iedereen, armoedebestrijding, werkzekerheid maar ook een goed evenwicht tussen werk en gezin, een humaan en correct asielbeleid, een vlotte integratie van nieuwkomers, een warme samenleving en zorg voor mekaar. Thema’s die ik doorheen mijn politieke carrière altijd heb behartigd.

  

De Wetstraat slorpt je op. Als ik niet goed oplet, zit mijn agenda inderdaad nokvol en leef ik uitsluitend in vergaderingen. Zo zit de wereld natuurlijk niet in mekaar. Heilig zijn daarom de ontmoetingsmomenten met mijn gezin, familie en vrienden. Ontbijten met mijn echtgenoot en mijn dochter Noor op vrijdag aan de schoolpoort opwachten, samen en sjaal breien, een dagje aan zee, samen met familie en vrienden koffiekletsen over van alles en nog wat in de samenleving. Zalig. En vooral de vrank pratende kindermond en haar soms ongenuanceerde uitspraken zijn van goudwaarde. Geen betere blik op de realiteit dan via een kind dat opgroeit en met heel veel 'waarom'-vragen zit. Daar maak ik tijd voor.

 

 

 

 

 

 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.