OVSE-delegatie ziet hoe België werk maakt van integratie

8 februari 2018

OVSE-delegatie ziet hoe België werk maakt van integratie

 

Gedurende het bezoek van de OVSE-delegatie kreeg ik de gelegenheid om die mensen toe te spreken. “Het verbeteren van de opvang van vluchtelingen botst op kritiek in verschillende Europese hoofdsteden want dat zou een aanzuigeffect hebben, maar we moeten ons realiseren dat de integratie van de vluchtelingen die wel hier kunnen blijven in ons aller belang is”, heb ik gezegd. “In het geval van kinderen start die integratie op dag één. Ze worden zo snel als mogelijk naar een school gestuurd in de buurt van hun opvangplaats. Loopt alles perfect? Nee, er is zeker nog ruimte voor verbetering, zeker op het gebied van jobs en werk voor vluchtelingen.”

 

Het was een flink gevulde agenda voor een boeiende tweedaagse. Zo brachten we onder meer een bezoek aan het opvangcentrum van Fedasil in Rixensart, het Brussels Onthaalbureau voor Nieuwkomers en aan de leefgroep Minor-Ndako in Anderlecht.

 

Leden van de delegatie kwamen in Brussel ook in contact met medewerkers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen, de Europese Commissie en de Verenigde Naties.

 

Lees hier meer: http://bit.ly/2C5voEa

 

 

 

Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.