28-11-2015

Op vrijdag 13 november 2015 was het tijd voor onze tradtionele Witte Lintjes Actie. Voor Vrouw en Maatschappij was dit al de 15e editie. We kozen opnieuw om actie te voeren aan een station omdat we zo veel mensen kunnen bereiken.

Voor het 2de jaar op rij werd met een groep enthousiaste vrouwen post gevat aan het station te Berchem tussen 7.30u en 9u omdat dan veel mensen de trein naar het werk nemen of met de trein arriveren om naar hun werk te gaan.


Ook dit keer konden we naast onze enthousiaste groep vrouwen rekenen op onze vrouwelijke mandatarissen : Nahima Lanjri (Federaal Volksvertegenwoordiger en districtsraadslid Borgherhout) , Caroline Bastiaens (fractieleidster Antwerpse gemeenteraad en Vlaams parlementair) en Galina Mathusina (gemeenteraadslid Antwerpen). Terwijl Tamara Heynen (districtsschepen te Ekeren) onze actie ondersteunde vanuit haar kaasspeciaalzaak te Ekeren.

Op enkele uitzonderingen na van pendelaars die echt geen tijd hadden waren de reacties op onze actie ronduit positief. De mensen lieten zich dan ook graag een wit lintje opplakken en namen ook gretig onze flyers in ontvangst.
Heel wat mensen maakten ook tijd voor een uitvoeriger gesprek met ons. Er werden dus heel wat contacten gelegd die verder gingen dan de gebruikelijk vluchtige contacten tijdens zulke actie. Waarbij het ons deugd deed te zien én te horen dat niet alleen vrouwen maar ook mannen, alsook leden van andere partijen, mensen van een andere geloofsovertuiging,  evenals allochtonen het gesprek met ons aangingen en onze actie zeker konden ondersteunen ! Dat stak ons allemaal een riem onder het hart.

Het was dan ook alleszins een geslaagde actie !