27-02-2019

In 2014 werd ik opnieuw verkozen als federaal parlementslid en haalde daarbij, dankzij mijn kiezers, liefst 19.614 voorkeurstemmen. Met diezelfde ambitie en werklust sta ik op 26 mei op de 2de plaats op de Kamerlijst voor de provincie Antwerpen.

Waarom blij met de tweede plaats?

Ik ben blij omdat ik erkenning voel voor al het werk dat ik intussen al meer dan twintig jaar doe als politica. Als parlementslid kon ik de voorbije vijftien jaar toch ook al heel mooie zaken realisaties. Ik ben echter vooral blij dat ik een kans krijg om mijn kiezers te blijven vertegenwoordigen.

Wat brengt de toekomst?

Ik ga nu eerst mijn laatste taken afwerken als parlementslid en dan stevig campagne voeren, en proberen nog meer mijn boodschap bij de kiezers te brengen. Ik zal zoals steeds een verhaal brengen van een politica die betrokken, betrouwbaar en bekwaam is. Ik ben een politica die luistert naar de mensen, die graag in het veld is, omdat je daar optekent wat de noden van de samenleving zijn.

Op wat zal de kiezer mogen rekenen als je weer verkozen bent?

Ik wijzig niet van koers. Ik heb als parlementslid de voorbije vijftien jaar steeds ingezet voor sociale thema’s. Mijn basis standpunt is dat alle mensen gelijke kansen verdienen in de samenleving, en niemand mag worden uitgesloten. Ik heb zwaar aandacht voor het sociale omdat ik vaststel dat nog steeds heel wat mensen het moeilijk hebben of de weg niet vinden naar hulp waarop ze recht hebben. Daarnaast zal ik ook oog blijven hebben voor thema’s rond asiel en migratie. Bovenal wil ik me echter blijven profileren als een politica die strijdt voor sociale rechtvaardigheid.

Over mijn werk als parlementslid in Brussel

Als parlementslid gaat mijn aandacht vooral uit naar dossiers over sociale zaken, een goede combinatie tussen werk en gezin, asiel en migratie, armoedebestrijding, personen met een beperking, gelijke kansen, enz.

Binnen de commissies Sociale Zaken, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken volg ik deze thema's zeer actief op. Daarnaast ben ik ook voorzitter van de Commissie voor de Naturalisaties en de Parlementaire delegatie voor de Organisatie voor de Veiligheid en de Samenwerking in Europa (OVSE).  

Het grootste deel van mijn tijd breng ik natuurlijk in Brussel door, in het parlementsgebouw. Het gevaar bestaat dat je er van vergadering naar vergadering holt, maar politiek gaat over echte mensen en daarom ga ik vaak spreken met organisaties en mensen. Ik maak ook graag tijd voor werkbezoeken en contacten met mensen die op allerlei domeinen in de maatschappij werkzaam zijn. Ik wil op alle vlakken betrokken blijven.

In mijn thema’s heb ik het ook heel vaak over mijn vier W’s. Het gaat om Wonen, Weten, Werken en Welzijn. Als de mensen het goed hebben met die vier W’s, kunnen ze volwaardig meedraaien in onze samenleving. Iedereen heeft daar recht op.       

Mandaten

  • '95 - '13 : gemeenteraadslid Antwerpen
  • '13 - '18: districtsraadslid Borgerhout
  • '19 - heden: gemeenteraadslid Antwerpen
  • '95 - '13 : lid van de raad van beheer van de Vlaamse Vereniging voor Steden Gemeenten
  • '01 - '03 : ondervoorzitter van CVP - CD&V
  • '03 - '07 : lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers
  • '07 - '10 : lid van de Senaat
  • '10 - '14 : lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers
  • '14 - heden: lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voorzitter van de Commissie Naturalisaties