22-05-2018

Het probleem van het misbruik van parkeerkaarten voor personen met een beperking is niet nieuw. Ik kaartte deze problematiek twee jaar geleden al aan. En sindsdien pleitte ik er onder meer voor dat gemeenschapswachten en andere parkeerwachters de bevoegdheid zouden krijgen om op te treden tegen dergelijke overtredingen en ook toegang zouden krijgen tot de databank van DG Han om de geldigheid van de kaarten te kunnen nagaan, zoals de politie dat nu al kan. De minister van Binnenlandse Zaken vond dat toen een goed idee en beloofde dat die aanpassing er tegen eind 2017 zou zijn. In de commissie vroeg ik naar de stand van zaken omtrent dit dossier.

Het wetsontwerp is goedgekeurd in eerste lezing in de regering. Ook het advies van de Raad van State is binnen. De aanpassingen zijn doorgevoerd en de minister denk dat de goedkeuring in tweede lezing van de Ministerraad op heel korte termijn zullen realiseren en het ontwerp indienen in het Parlement.

Ik merk wel dat het wat lang duurt, maar ik hoop dat wij het nog voor de zomer in het Parlement zullen kunnen goedkeuren.

Lees hier mijn vraag en het antwoord van de minister.