28-02-2014

 

Vrijdag 28 februari lanceerde CD&V haar sociaal-economisch plan. Een duidelijk en becijferd plan dat de toekomst voorbereidt. Een toekomst met meer blijvende jobs,  meer zuurstof voor de bedrijven en meer koopkracht voor de gezinnen.

 

 

Het CD&V ‘3D-plan’ is realistisch en haalbaar, en kiest resoluut voor:

 

1.       lastenverlagingen
2.       investeringen
3.       een verder uitgebouwde sociale bescherming.

 

Economische groei mét sociale vooruitgang is onze opdracht en ons kompas voor de volgende regeringsvorming.

 

Het is ook om andere redenen een 3D-plan: de keuzes die het hele plan dragen zijn duidelijk, doelgericht en duurzaam. Elke maatregel kan daaraan getoetst worden. En tot slot: het gaat over drie dimensies: het sociale, het economische en de maatschappelijke onderbouw (met onder meer  asiel, migratie, justitie…). Dat laatste komt aan bod in ons verkiezingsprogramma, met dit plan focussen we op het sociaal-economische. Als het van CD&V afhangt, is dit plan de blauwdruk voor het Vlaanderen waarin u zal leven.

 

Wij hebben de jongste weken en maanden, veel geluisterd: naar bedrijfsleiders en ondernemers uit alle sectoren, werknemers, kinderen & jongeren, zorgbehoevenden, zorgverstrekkers, kunstenaars, organisaties en (onderwijs)instellingen, vaders en moeders, mensen op zoek naar werk …  
Zo weten we dat er veel geloof in ons plan is.

 

Het fundament van ons 3D-plan is een correct begrotingsbeleid.  Met dit 3D-plan haalt België in 2016, net zoals Vlaanderen, een begroting in evenwicht.  Dit is de basis voor het 3D-plan. Economisch groei met sociale vooruitgang, het kan.

Online kan u hier ons ‘WIJ Magazine’ lezen, waarin we de voornaamste krachtlijnen van het sociaal-economisch plan toelichten. Wil u het WIJ Magazine thuis in de brievenbus? Laat dan hier uw adresgegevens achter. De integrale tekst downloaden kan ook.