13-07-2016

Vorig jaar hebben we met de meerderheid een resolutie opgemaakt over de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Ook in het regeerakkoord werden afspraken gemaakt onder meer om de diversiteit bij de federale overheid aan te moedigen. Ik vroeg de minister naar een stand van zaken van de werkgroep Migratie binnen het netwerk Federale Diversiteit.

Intussen werd een definitie vastgelegd voor de mensen met een migratieachtergrond. Men koos ervoor om de definitie van de Vlaamse overheid over te nemen. Geboortenationaliteit als criterium is kiezen voor een brede definitie. Tegelijk maakt het ook een interfederale cijfervergelijking mogelijk. Ten slotte kunnen, door de definities op elkaar af te stemmen, de gegevens accurater worden opgenomen in de socio-economische monitoring.

Het warm water hoeft inderdaad niet altijd opnieuw uitgevonden te worden. Het is echter wel belangrijk dat bij de verruiming van de definitie ook het streefcijfer hoger wordt ingesteld en dat bij het behalen van de streefcijfers wordt nagegaan welke doelgroepen werden opgenomen. Ik ben blij met de eerste stap, de tweede stap is nu het streefcijfer bepalen.

Lees hier mijn vraag en het antwoord van de minister (p. 1-3).