Met veel belgerinkel door Antwerpen: het project Velo gaat van start

09-06-2011

09-06-2011

Vandaag gaat het project Velo van start. Met dit initiatief kan je op één van de vele punten een fiets veilig ophalen en achterlaten. Een systeem dat gelijkenissen toont met het project in Brussel maar weliswaar met lichtere fietsen en een betere infrastructuur.

Je kan vanaf nu perfect met de trein naar Antwerpen sporen, afstappen in Antwerpen-centraal, snel een fiets nemen en deze in Antwerpen-Zuid terug inklikken om vervolgens terug de trein naar huis te nemen.

Deze dienst kon om organisatorische redenen niet gratis worden gemaakt. Daarom is er geopteerd voor een paar abonnementsformules (vergelijk het met een abonnement van De Lijn of NMBS) waarbij je via een kaart de fiets kan ontgrendelen in een "ophaalpunt". Indien er lang gebruik van wordt gemaakt komen er kosten bij maar het eerste half uur is steeds GRATIS.

Via dit systeem kan je dus vanaf vandaag alle korte verplaatsingen op een ecologische, ontspannende en goedkope manier doen. Verder werkt Velo 24/7, waardoor je na een nachtje stappen je zo terug naar huis kan gaan en de auto even achter te laten.

Voor verdere prakische informatie wijs ik graag door naar de website van velo-antwerpen of één van de infopunten die ook op de website worden vernoemd.

Dit project dat ik mede heb ondersteund is geen alleenstaand geval. Ik heb in het verleden ook het project "de fietshaven" ondersteund. Een initiatief dat in september 2005 is gestart als een sociaal project.

  • Sociaal vanwege de lage huurprijzen voor de fietsen waarmee men zich volledig richt op de Antwerpse studenten.
  • Sociaal vanwege de integrale samenwerking met Levanto voor de uitbouw van "de fietshaven". Een organisatie die zich inzet voor de activering van werklozen en kansengroepen.

Een kort videoverslag