19-09-2017 

Bij de beweging.net Mortsel en haar partnerorganisaties (Okra, Femma, KWB, …) mocht ik gisteren de inleiding verzorgen tijdens een informatie-avond over de islam. Ik benadrukte dat er vaak een groot gebrek aan kennis is over de islam, bij zowel de niet-moslims als de moslims zelf. Wat bij de eerste groep kan leiden tot vooroordelen en angst. Nochtans zijn er zeer vele mooie facetten aan die geloofsovertuiging.  Maar, zoals in elke godsdienst zijn er naast de positieve aspecten ook schaduwzijden. Ik benadrukte dat scheiding van kerk en staat, gelijkheid van man en vrouw en vrije meningsuiting universele rechten zijn. Die bovendien ook te verzoenen zijn met de islam. Alleszins, ik vond het echt een fantastisch initiatief van beweging.net Mortsel om een avond over de islam op te zetten. Na mijn inleiding zorgde theoloog en opiniemaker, Johan Slaats, met een ruimere uiteenzetting voor een completer beeld. En als ik toch nog wat publiciteit mag maken voor de televisie. Ook Jan Leyers zorgt met zijn reeks "Allah in Europa" voor boeiende, leerrijke en genuanceerde televisie over de islam.

Op dinsdag 10 oktober ben ik nog te gast bij Beweging.net (en partnerorganisaties) Wuustwezel (GC Kadans, Achter d'Hoven 63). Info en inschrijvingen bij Rik Bruyns (0498 610 094). 

Op dinsdag 24 oktober staat er nog gespreksavond op de agenda bij Beweging.net (en partnerorganisaties) Rumst. Info en inschrijvingen bij Frans Andries, frans.andries@telenet.be.

Tot dan!