14-06-2017

Het "njet" van het Borgerhoutse districtscollege om een rode loper aan te leggen is onbegrijpelijk. De aaneenschakeling van fietsstraten parallel aan de Turnhoutsebaan zorgen  ervoor dat fietsers het volledige wegdek kunnen gebruiken en verbiedt automobilisten om fietsers voorbij te steken.

Het is dan ook bizar dat het districtsbestuur dat zichzelf "progressief" noemt, weigert om mee te werken aan deze plannen. De rode loper wordt juist uitgerold om meer te investeren in veilige fietsstraten in Borgerhout. 

Uiteraard moet ook de Turnhoutsebaan heraangelegd worden en veiliger gemaakt worden. Maar iedereen weet dat dat niet voor onmiddellijk is. Daarom zouden we intussen toch al wel de andere straten fietsvriendelijker kunnen maken.  Vandaag zijn zowel de Turnhoutsebaan als de omliggende straten niet echt veilig voor fietsers. Dat weet iedereen! Daarom moeten we elke investering in meer verkeersveiligheid met open armen verwelkomen.

Eventueel moet het plan van de stad hier en daar nog bijgestuurd worden (bv. keuze type verkeersdrempels). En uiteraard kunnen we ook verder inzetten op andere maatregelen om bv. sluipverkeer te weren.  Ik hoop dat de stad en het district snel rond de tafel gaan zitten en tot een akkoord komen in het belang van de fietsers. Op de volgende districtsraad zal ik hier alvast op aandringen. 

Pers

Gazet van Antwerpen, 14/06/2017, Borgerhout wil geen rode loper van fietsstraten, (c)

 

Zie hier de schakelroute van de fietsstraten