Cortina: hét nieuwe buurtcentrum van Borgerhout

10-03-2012

10-03-2012

Sinds zaterdag 10 maart is Borgerhout een buurcentrum rijker: Cortina. Dit kon niet geruisloos voorbijgaan. De gelegenheid werd aangegrepen om een groot openingsfeest te geven waarop de buurt was uitgenodigd.

Al sinds lang is er een gymzaal in de kerkstraat. Voor veel mensen uit Borgerhout en Antwerpen-Noord staat de zaal Cortina aan de Kerkstraat synoniem met sport en cultuur. Zo heeft het in het verleden dienst gedaan als turnzaal maar was het ook tijdelijk de repetitieruimte van het Ballet van Vlaanderen. De laatste jaren lag het er echter verloederd bij. De staat van het gebouw was zo erg dat de Stad er luidop over dacht om het te verkopen. De Sint -Willibrordusvereniging heeft met dat signaal in het achterhoofd, actie ondernomen en de handen in elkaar geslagen. Deze kon de Stad overtuigen om het gebouw niet af te schrijven maar om te vormen tot een hip buurtcentrum waar sport en cultuur hand in hand gaan.

Districtsraadslid Moerkerke kon het beamen; de zaal is perfect voor basket. De afmetingen kloppen allemaal maar het is meer dan gewoon maar een sportzaal. De zaal zal ook kunnen worden gebruikt door andere verenigingen en verkrijgt een brede bestemming. Het nieuwe VZW buurtcentrum Cortina vormt een ideale schakel om de al bruisende verenigingen uit de buurt nog dichter bij elkaar te brengen. Verder is er nu ook een cafetaria, waardoor de sporters na hun training rustig nog een "pint met elkaar kunnen pakken".