16-02-2014

Vandaag hield CD&V haar jaarlijkse gezinsdag. Dit jaar geen bezoek aan een dierentuin of een pretpark, maar wel een musicalvoorstelling. 1.500 sympathisanten, grotendeels kinderen, genoten in een uitverkochte Capitole in Gent van de musical De Tovenaar van Oz. Voorzitter Wouter Beke maakte van de gelegenheid gebruik om de echte tovenaars van Vlaanderen te bedanken: al de mama’s en papa’s die zich elke dag opnieuw inzetten om hun kinderen de best mogelijke toekomst te geven.

Minister-president Kris Peeters kondigde de slotopbrengst aan van onze inzamelactie #WarmVlaanderen. De voorbije maanden zijn talloze CD&V-afdelingen in de weer geweest om onze oranje handschoenen te verkopen ten voordele van het goede doel. De actie leverde in totaal 30.000 euro op. De 6 goede doelen kregen elk 3.700 euro.

De 6 goede doelen

Brussel - voor Cachet vzw

Vlaams-Brabant - voor het Fonds Dieter

West-Vlaanderen - voor Gandalf vzw

Oost-Vlaanderen - voor het Kinderkankerfonds

Limburg - voor Een hart voor Limburg

Antwerpen - voor Elegast

Daarnaast was er ook nog een extra actie voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen. De Filipijnse ambassadeur,  mevrouw Victoria Sisante Bataclan kreeg uit handen van Kris Peeters en Wouter Beke een cheque t.w.v. 8031 euro en sprak een warme bedanking uit in naam van de Filipijnse president. Het geld zal aangewend worden door Trias, voor haar goede werken in de Filipijnen.