08-07-2014

Juli, augustus. Vakantietijd. En voor velen onder ons ook een verdiende vakantie en tijd om eens wat meer met familie en vrienden samen te zijn. Geniet er allen van.

Inmiddels zijn de onderhandelaars op Vlaams niveau bezig met een nieuw regeerakkoord. De uitdagingen voor dat nieuwe Vlaanderen in een nieuw land, dankzij de zesde staatshervorming, zijn niet min. Beter een akkoord maken dat een paar dagen langer onderhandelen vergt, dan snel snel een symbolische deadline van 11 juli halen, denk ik zo. En het federale niveau? Ik kan alleen maar hopen dat we niet weer voor honderden en honderden dagen onderweg zijn. We hebben bij de vorige formatie met die lange periode echt geen goede beurt gemaakt. Intussen zitten we echter niet stil. In de partij werk ik samen met mijn collega's aan de voorbereiding van de - hopelijk nakende - onderhandelingen.

Daarnaast ben ik nog even bezig met de voorbereiding van de volgende legislatuur. Wetsvoorstellen moeten klaargemaakt worden, afspraken dienen nu op gang gebracht te worden, wil ik als parlementslid volop mijn  standpunten kunnen omzetten in wetgevend initiatief. U hoort nog van me, want ik heb weer heel wat input nodig van de mensen op het terrein.  Maar inmiddels, geniet even van jullie verdiende vakantie.