1000 visies, één compromis: dat is de inzet van morgen

10-11-2011

10-11-2011

Politiek betekent keuzes maken, beslissingen nemen & verantwoordelijkheid nemen.  Dat doe ook ik elke dag opnieuw. En voor de keuzes die ik en mijn partij maken, willen en moeten we ook verantwoording afleggen aan de burger, de kiezer die ons vertrouwen gaf.

Dat doen we bij de verkiezingen, maar ook daarbuiten, op allerhande ontmoetingen, formeel en informeel. CD&V is dan ook de partij van de dialoog. Ze ondersteunt elk initiatief dat mensen aanzet om met elkaar in dialoog te gaan om zo samen te werken & te luisteren naar de toekomst. En de G1000, dat is de toekomst.

Wat zou jij doen als jij het voor het zeggen had? Dat is de centrale vraag dat de G 1000 doordrenkt.  Grote maatschappelijke thema’s komen aan bod: sociale zekerheid, welvaart in tijden van economische crisis en migratie. En het toeval wil dat juist sociale zekerheid en migratie de thema's  zijn  waar ik al jaren rond werk in het parlement.  En bij de voorbereiding van mijn wetgevend werk ik uiteraard  veel samen met  allerlei mensen van op het terrein, belangenorganisaties en drukkingsgroepen, academici en experten, maar evengoed ervaringsdeskundigen. Overleg is de dan ook de “natuur” van de politiek en politici. Maar de schaal  van het initiatief van de  G1000 nu vrijdag en de directe link met de burger is zelden gezien. Chapeau aan de organisatoren om alvast zoiets mogelijk te maken. Ik ben alvast benieuwd naar de bevindingen van de 100 panels en hoop dat ik deze kan -  via wetgevend werk - kan omzetten in heel  concrete maatregelen waar we allemaal beter van worden.  

Ik wens de G1000 alvast een vruchtbare dag toe.